… si ne rugam Tie

Din postarea dinainte:

Authentic love is of one piece. How you love anything is how you love everything.  Love is a quality of relationship more than a statement about the worthiness or deservedness of the object loved. (Read that twice!)

„Dragostea autentica este dintr-o singura bucata. Asa cum iubesti ceva anume, asa iubesti în general. Dragostea este o calitate a relatiei mai mult decât o afirmatie despre cât de vrednic este obiectul ei, despre cât merita sa fie iubit. De citit de doua ori!”

Se apropie un an nou, vine cu perspective care stârnesc îngrijorare.

Dar… viitorul nu exista, oricum. Iar atunci când prezentul de azi va aluneca, incet-incet, într-altceva, ce se va petrece, nu stim. Surprizele sunt întotdeauna posibile, bune, rele. Iar lucrurile, de multe ori, iau alta înfatisare decât ce anticipasem, fiecare din noi, si cei care ne influenteaza.

De ce reproduc, iar si iar, gândurile acestea ale unui preot catolic anglofon, pe care le primesc zilnic într-o newsletter? În primul rând pentru ca ele aduc altceva decât ce primim, zi de zi, prin media, convorbiri, schimburi dulci-acrisoare de opinii, comentarii fb sau direct la articole de jurnal, etc.

Ele aduc un suflu proaspat, care nu-si are izvorul în cele pamântesti, scriu aceasta din perspectiva credintei. Sau, daca o las la o parte, o gura de aer proaspat, prin simplul fapt ca este „altceva”, sprovenind de la un om pe care nu-l cunosc, dar îl ghicesc erudit, întelept, si deschis la minte; în plus, dotat cu talentul de a prezenta pe întelesul contemporanilor dispusi sa-l citeasca/asculte adevaruri vechi, si vesnic noi, aflate în Scriptura.

Sunt acele lucruri la care se refera acest preot vârstnic si, presupun, influent în sânul unei minoritati care se poate largi, adevarate…?

Eu spun ca da. Sperând ca cititorii „mei” anglofoni le vor da atentie, în asteptarea momentului când voi afla timp sa le talmacesc pe româneste.

Deocamdata, doar rândurile de mai jos:

We are all “holy innocents,” each carrying our unique woundedness.

Suntem cu toti „sfinti inocenti”, fiecare purtator al propriilor rani.

Why not…?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.