JURNAℓ SCOȚIAN, mesaj lucid la vreme de pandemie

„… după cum am mai anunțat, începând de astăzi slujbele și activitățile cu public la biserica românească din Edinburgh (întâlnirile pentru spovedanie, botezurile și cununiile, inclusiv cele deja programate) sunt SUSPENDATE în totalitate. 

Am însă posibilitatea, și mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, de a sluji în fiecare duminică Sfânta Liturghie (doar cu diaconul și cântărețul) și de a transmite slujba live pe pagina noastră de facebook, de la 10 la 12.

Este o situație excepțională, temporară, vă rog să o înțelegeți și să fiți alături de noi în duh și în rugăciune, din casele voastre. Nu știu cât de mult înseamnă asta pentru voi, cei obișnuiți să fiți mereu în biserică, dar pentru mine, preotul și duhovnicul vostru, să vă știu alături de mine chiar și în acest fel este cel mai de preț lucru pe care mi-l puteți oferi acum.

ACOLO UNDE NU SUNT PERSOANE VULNERABILE, și având grijă să respectăm măsurile de igienă și distanțare recomandate în aceste zile, vă voi putea vizita ACASĂ pe cei care doriți să vă spovediți, să vă împărtășiți, să aveți sfântul maslu etc.

În casele unde sunt persoane vulnerabile la infectarea cu noul coronavirus sau în cazul persoanelor deja bolnave (sau autoizolate), vă rog să mă contactați în privat, pentru a găsi împreună o soluție. NIMENI NU RĂMÂNE SINGUR în aceste zile!

6) Știu că în acest moment sunt încă multe lucruri neclare despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru, multe semne de întrebare, îndoieli, teorii ale conspirației etc., am și eu nelămuririle mele, dar deocamdată NU NE PUTEM PERMITE NICIUN RISC, trebuie să avem răbdare până la capăt și să acceptăm acum explicațiile care ni se oferă și măsurile care ni se impun.

După cum nu e nici cazul unei panici oarbe, ci doar a unei responsabilizări maxime a tuturor. Să fim atenți la tot ce se întâmplă, da!, să punem întrebări și să cerem răspunsuri, da!, să ne spunem punctul de vedere cu discernământ și, mai ales, după competența fiecăruia (nu după ceea ce citim pe facebook!), dar să nu ne arătăm în aceste zile nici proști, nici iresponsabili. 

Preoților care fac pe mucenicii de facebook le spun ca unor colegi și prieteni ai mei: voi răspundeți doar de părerile voastre și de o parohie, dar ierarhii noștri poartă acum răspunderea pentru viitorul Bisericii, așa că ascultați de ei.

Eu sunt încrezător că Cel care ne-a spus „Adevărul vă va face liberi!”, Mântuitorul nostru, ne va descoperi din timp ceea ce trebuie să știm pentru binele și mântuirea noastră.

Nu e cazul acum de nesupunere civică și de sfidare a autorităților. Nu suntem „în catacombe”, nu e nicio „prigoană” împotriva Bisericii sau a libertăților religioase și civile, sunt doar măsuri de prevenire a ceea ce pare acum o catastrofă generală – și toată lumea suferă la fel.

De aceea, vă rog, cel puțin în aceste zile:

ZERO toleranță pentru teoriile conspirației! 

ZERO toleranță atât pentru mesajele de panică oarbă ale „influencerilor”, cât și pentru lamentările patetice ale unor preoți și credincioși!

ZERO toleranță pentru cei care vă îndeamnă la nesupunere civică! 

ZERO toleranță pentru cei care vă îndeamnă la neascultare de ierarhia Bisericii noastre!

Nu vă luați după mesajele lor, nu le citiți, nu le distribuiți! 

Sus să avem inimile! Punem înaintea Domnului toate grijile noastre, ne lăsăm cu toată credința în mâinile Lui, postim un pic, ne rugăm un pic, și mai ales rămânem uniți ca să trecem împreună peste această încercare.”

Multumesc, Parinte Ioan Florin Florescu!

via cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde (măsuri ale Parohiei misionare Edinburgh în sprijinul comunității române din Scoția) — JURNAℓ SCOȚIAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.